Hoeveel AOW krijg ik?

Bereken hier het AOW bedrag dat je maximaal ontvangt. Deze bedragen hangen af van het aantal jaren dat je AOW hebt opgebouwd. Gebruik dit hulpmiddel om te zien hoeveel AOW je per maand kunt ontvangen.

Samenstelling huishouden
Jouw geboortedatum
Aantal jaren in het buitenland gewerkt
Loonheffing
Nu berekenen
Bruto bedrag
Inhoudingen
Netto bedrag per maand totaal
Uitleg
Het bruto bedrag is inclusief de inkomensondersteuning AOW van € . Het bruto bedrag is exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld is bruto € per maand en wordt in de maand mei uitbetaald.

AOW per maand

Het bedrag dat je per maand ontvangt kun je berekenen met hulpmiddel op deze pagina. Het AOW bedrag is afhankelijk van je persoonlijke situatie, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van je huishouden en het aantal jaren dat je in het buitenland hebt gewerkt. Indien je niet 100% AOW hebt opgebouwd zul je minder ontvangen.

Uitleg AOW bedrag

Het AOW bedrag wordt jaarlijks bepaald en verschilt dus per jaar. De bedragen op deze pagina zijn de AOW bedragen die zijn vastgesteld in januari 2022.

AOW vakantiegeld

Als je volledig 100% AOW hebt opgebouwd dan krijg je 1x per jaar in de maand mei het vakantiegeld uitbetaald. De hoogte van je AOW vakantiegeld hangt af van je persoonlijke situatie.